Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felemás hamis túrós pite

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1evőkanál kakaó
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 8 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a pudingporokat egy jénai tálban a tej harmadával gépi habverővel simára keverem, aztán jöhet a maradék tej. Mikróban néhányszor megkavarva keményre főzőm, ha kész, hozzáadom a tejfölt, a cukrot, az aromát, a reszelt citrom héját, és gépi habverővel simára keverem. Hagyom hűlni, közben néhányszor a gépi habverővel megtöröm, elkészítem a tésztát, akkor folytatom, amikor a tészta a tepsiben van.

A tojásfehérjékből kemény habot verek, egy keverőtálba a tejfölös pudinghoz adom, először egy kicsit, szoktatom őket – 1 kanálnyit elkavarok benne –, aztán a többit óvatosan, spatulával, átforgató mozdulatokkal hozzáadom úgy, hogy ne törjem össze a habot.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

A tésztához gépi habverővel a tojássárgáját a cukorral, az aromával kihabosítom. Egy nagyobb tálban a lisztet, a sót és a sütőport összekeverem, hozzáadom a margarint, ha már homogén, jöhet a habos tojássárgája. Jól kigyúrom a tésztát, majd kettéveszem 1+-2/3 arányban.

A nagyobb darabot a tepsi kibélelésére szánt sütőpapíron tepsi méretre nyújtom, aztán beleteszem a tepsibe. Erre teszem a tölteléket, elegyengetem. A kisebbik tésztát megfelezem, az egyik felét gyúródeszkán kb. 2 milliméter vastagra elnyújtom, derelyevágóval 1 centis csíkokra vágom, majd a töltelék egyik felét berácsozom vele. A maradék tésztához 1 kanál kakaót adok, jól összegyúrom, majd részletekben lereszelem, a fedetlen töltelékre szórom.

180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Sütés közben érdemes ránézni, ha nagyon puffad, egy húsforgató villával megszúrom, kiengedem a gőzt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss