Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pont olyan, mint az eredeti: hamis körözött húsvétra - túró nélkül!

default user icon
MME
A túró nélkül nehéz az élet - szerencsére ma már nem csak a laktózérzékenyeknek van lehetőségük laktózmentesen kérni vagy elkészíteni a kedvenceiket, de a tejfehérje érzékenyeknek sem kell teljesen lemondaniuk a túrós finomságokról. Létezik ugyanis egy csodaalapanyag, amivel a túró kiválóan helyettesíthető. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője avat be bennünket a totu-titokba,

Kedves Tünde! Tudnál ajánlani egy olyan mártogatóst, ami ugyanolyan finom a sonka és a tojás mellé, mint a körözött, de nem kell hozzá túró? Hallottam például a totu nevű túrópótlóról, de még nem próbáltam. Tényleg olyan, mint a túró? 

A totu tojásfehérjéből készült túrópótló. Ránézésre és ízre is hasonló, mint a túró. A totu zsírtartalma viszont alacsony, ezért ezt az elkészítése során pl. kókuszzsírral vagy -tejszínnel érdemes pótolni.Hasonlóan viselkedik sütés-főzés közben, mint a túró, viszont lágyságából adódóan, óvatosabb bánásmódot igényel. Az ételek elkészítésénél a totut, - az íze miatt - erősebben szoktam édesíteni, fűszerezni.

A totut ízesíthetjük ugyanúgy, mint a hagyományos túrót, ha körözöttet készítünk.
Egy tálban botmixer segítségével összekeverjük a totut, az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát, sót, borsot és annyi kókusztejszínt, hogy kenhető állagot kapjunk. Adhatunk még hozzá apróra vágott snidlinget, petrezselymet, mustárt is. Fogyasztásig hűtőbe helyezzük.

A totuval nem csak húsvétkor brillírozhatunk, de bővíthetjük az otthon készített tejmentes ételek tárházát.

OLYAN, MINT AZ EREDETI! TÚRÓPÓTLÓ TOTU HÁZILAG - POFONEGYSZERŰ PALEO RECEPT! >>> 
GYORSAN KÉSZ ÉS ŐRÜLT FINOM: HAMIS TÚRÓS PALACSINTA >>> 
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss