Kedves Tünde! Imádom a rántott húst, de gluténérzékeny vagyok. Tudsz ajánlani néhány alternatív panírozási technikát?
A rántott hús elkészítéséhez barna rizslisztet, gluténmentes zabpehelylisztet is használhatunk, és a zsemlemorzsa helyett pedig az alábbi alapanyagok közül válogathatunk kedvünkre:
⦁ burgonyapehely
⦁ gluténmentes corn flakes
⦁ az általunk készített zsemlemorzsa, ledarált kiszáradt gm pékáruból
⦁ a sűrű „palacsinta”tészta
Sokféleképpen variálható ez a massza. Reszelhetünk bele különféle zöldségeket, sajtokat, fűszerezhetjük bátran kedvenc fűszereinkkel, de tehetünk bele az általunk kedvelt olajos magvakból is (lenmag, szezámmag, dió, tökmag).
Rántott pulykamell - glutnémentesen!
Hozzávalók:
Pulykamellfilé, tojás, barna rizsliszt, gm zabpehelyliszt, víz, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A két lisztet egy tálba összeszitálom, sózom, fűszerezem, beletöröm az egész tojást és folyamatos keverés mellett, annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjak.
A pulykamellfilét csíkokra vágom, sózom, borsózom, lisztbe forgatom, belemártom a sűrű masszába és forró olajban készre sütöm.