Feketeretek-krémleves

Hozzávalók

  • 60 dkg fekete retek
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 8 dl tej
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ek liszt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. 

    2.

    Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.

    3.

    Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.

    4.

    Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.

Csak friss zöldségből készítsük a levest! Az öreg, fás retektől keserű, rosszízű lesz az étel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin