Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Feketelencse-saláta csirkemellel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg feketelencse vagy Beluga lencse
  • 2 szál szárzeller
  • 1 sárgarépa
  • 1 nagy zöldalma
  • 1/2 gránátalma
  • 1 kis piros chilipaprika
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az aprószemű feketelencse egyik nagy előnye, többi rokonához képest, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszadalmas. Lobogó sós vízben főzzük, kb. 20 perc alatt puhára. Ezalatt a megtisztított zellert, répát és almát apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chilipaprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Ha megfőtt a lencsénk, leszűrjük.

    Kevés olajat hevítünk, ezen a felkockázott répát, zellerszárat éschilit, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a fűszereket és az ecetet, összeforgatjuk, levesszük a tűzről. Összeforgatjuk a gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. készítünk. A lencsét az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel és petrezselyemmel összeforgatjuk.

    A csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és egy serpenyőben olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd forró sütőben 10-15 perc alatt belüll is átsütjük.

    Vékony szeletekre vágjuk, és a lencsesalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin