Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Feketeerdő muffin

default user icon
5 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 26 dkg liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • két és fél teáskanál sütőpor
  • 4-5 evőkanál tortadara vagy csokidarabka
  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 2,2 dl kefír
  • díszítéshez:
  • 6 evőkanál meggylé
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 12 szem meggy
  • csokoládés tortadara

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukor ral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
    A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
    Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukor ral. A muffinok tetjére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

    Tipp: a meggylevet helyettesítjhetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaboca07
Finom! Tepsiben sütöttem.
L. Eda
Nekem bejött. Bár kicsit megvariáltam. 1 tojással csináltam, kicsit több liszttel, és aprított étcsokival, amiből tettem a kapszliba kerülés után a kis muffinok tetejére is, és így sütöttem. Valamint a nedves összetevőkbe tettem csokismeggy aromát is. Isteni!!!
liborm
Megsütöttem, nagyon finom.A meggyet egészben hagytam, így jobbnak találtam. Mennyi kakaó kell bele, az nincs megadva. Én 2 evőkanállal tettem bele.
Lakatos
megsütöttem, kinézetre jól néz ki ,de a tészta íze borzasztó ROSSZ. Kevés benne a cukor, és sok benne a sütőpor.Nem ajánlom.
ZSOMLI
Szuper finom, probaljatok ki!!!

Hasonló Receptek

Magazin