Feketeerdő kocka

default user icon
9 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 50 dkg magozott meggy
  • pici sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 2 csomag tejszínhabpor (kb. 4 dl)

Elkészítés

    Elkészítés: A 8 tojássárgáját a cukorral és 2 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 8 tojás habbá vert fehérjét. Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük az 1 evőkanál. kakaót. A tepsit kibéleljük alufóliával, vajjal megkenjük. Erre rászórjuk a meggyet. Ráöntjük a barna tésztát, majd a sárgát, és megsütjük.

    A 2 dl tejet felfőzzük a liszttel, a tojásokkal és a vaníliás cukorral, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a rummal. Ha kihűlt a főzött krém, összekeverjük a cukros margarinnal, és a tészta tetejére simítjuk (a tésztán a meggy legyen felül!). A tejszínhabot elkészítjük, és a krém tetejére tesszük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Willand Veronika 6 évvel ezelőtt
Mindenképp ajánlom ezt a sütit! Elkészítve nagyon guszta és mutatós, mivel különböző színű rétegekből áll. És, ha valaki meg is kóstolja.......nagyon finom! Én hozzáadtam még egy kis pluszt, ami szerintem nagyot dobott a sütin: az üveges meggy levét felfőztem kb. 2 kanál keményítővel (lehet vaníliás pudinggal is) és ezt a masszát rákentem a piskótára és utána kentem a krémet és a tejszínt. (én sima, folyékony 4 dl tejszínt+porcukrot használtam) Nagyon feldobta a sütit a meggy savanykás íze. Köszönöm a receptet!!
Némethné Csizmadia Margit Éva 9 évvel ezelőtt
Megsüttöttem én is és ISTENI!!! Imádok sütni és sok sok mindent sütöttem már de ez az egyik legjobb, mindenki el volt tőle alélva!!!!
mattersdorferné 9 évvel ezelőtt
A recept elkészítve nagyon finom és egyszerű. Köszönöm a recept beküldőnek. Pórét
Tóth Luca 10 évvel ezelőtt
Megcsináltam én is, 15 éves fejjel (szóval egyáltalán nem nehéz =) ), nagyon finom lett, bár gondoltam úgy nagyot nem hibázhatok ha még egy kis ribizlit, szedret is teszek hozzá, hát így is történt. Csak sokkal fincsibb, egzotikusabb, "fekete erdeibb lett".
Gyöngyi 10 évvel ezelőtt
Elkészítettem, nagyon finom lett! Érdemes kipróbálni, egyszerű, könnyű, ízlett mindenkinek! Készítettem fényképet is, amit elküldtem, de még nem tették fel ehhez a recepthez.
Széplakiné G. Márta 11 évvel ezelőtt
megcsináltam, de nem sok köze volt a feketeerdőhöz, de azért nem volt rossz.
Nagy Etelka 11 évvel ezelőtt
Csak egyetérteni tudok az előttem szóló véleményével. Vagyis: nem, nem keveredik össze.
erzsi42 11 évvel ezelőtt
Úgy látom, ez olyasmi mint a Duna-hullám,de ez sokkal rafináltabb,mert a tésztát fordítva kell megsütni,vagyis a meggy nem süllyed el.A tészta nem fog elkeveredni,mert a nehezebb / a kakaós / van alul,és ha a sárga részt először kanalanként elosztod,majd összesimítod,semmi baja nem történik!
Németh Katalin 11 évvel ezelőtt
Szia! Szeretném megkérdezni, hogyha egymásra öntöm a két tésztát, akkor nem fog összekeveredni? Mert úgy lehet hogy nem lenne valami gusztusos, nem?

Hasonló Receptek

Magazin