Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Feketeerdő kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Feketeerdő kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 341
  • Elküldve: 46

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 50 dkg magozott meggy
  • pici sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 2 csomag tejszínhabpor (kb. 4 dl)

Elkészítés:

A 8 tojássárgáját a cukorral és 2 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 8 tojás habbá vert fehérjét. Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük az 1 evőkanál. kakaót. A tepsit kibéleljük alufóliával, vajjal megkenjük. Erre rászórjuk a meggyet. Ráöntjük a barna tésztát, majd a sárgát, és megsütjük.

A 2 dl tejet felfőzzük a liszttel, a tojásokkal és a vaníliás cukorral, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a rummal. Ha kihűlt a főzött krém, összekeverjük a cukros margarinnal, és a tészta tetejére simítjuk (a tésztán a meggy legyen felül!). A tejszínhabot elkészítjük, és a krém tetejére tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Etelka66, a fotót Gyöngyi64 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 9. erin
    2010. április 12. (hétfő) 15:03
    Mindenképp ajánlom ezt a sütit! Elkészítve nagyon guszta és mutatós, mivel különböző színű rétegekből áll. És, ha valaki meg is kóstolja.......nagyon finom! Én hozzáadtam még egy kis pluszt, ami szerintem nagyot dobott a sütin: az üveges meggy levét felfőztem kb. 2 kanál keményítővel (lehet vaníliás pudinggal is) és ezt a masszát rákentem a piskótára és utána kentem a krémet és a tejszínt. (én sima, folyékony 4 dl tejszínt+porcukrot használtam) Nagyon feldobta a sütit a meggy savanykás íze. Köszönöm a receptet!!
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Krumplis latkesz (zsidó palacsinta) Krumplis latkesz (zsidó palacsinta)
Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp
Almás latkesz Almás latkesz
Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept