Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feketeerdei meggytorta

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggybefőttből 9 szép szemet félreteszünk, a maradékot pedig kettévesszük. A porcukrot a tojássárgájával és a forró vízzel jó habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztes-kakaós-sütőporos keveréket, és azzal is összekeverjük. Pici sóval kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatosan belekeverjük a lisztes masszába. Sütőpapírozott 26 cm-es tortaformában kisütjük. 3 lapra szeleteljük. A tejszínből kemény habot verünk.

Az első lapot megkenjük meggylekvárral, majd tejszínnel, erre megyszemek kerülnek. Ezután következik a második lap, majd újra lekvár, tejszín és meggyszemek. Végül ráhelyezzük a harmadik lapot, a tetejét és az oldalát a maradék tejszínnel bevonjuk, a félretett meggyszemekkel és csokireszelékkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss