Elkészítés: A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen, s 5 részre osztjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk.
A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk, és megkenjük a mákos töltelékkel, feltekerjük, mint a
bejglit.
A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Nem kell szétszedni, egyben kiborítjuk.
A vaníliás pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, erre rátesszük az egybesült mákos rudakat, utána rákenjük a maradék vaníliakrémet, a másik lappal pedig befedjük.
Csokimázzal bevonjuk. Szeletelni a rudakra merőlegesen kell, csak így lesz benne rózsa.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre