Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fekete rózsás mákos krémes

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • A mákos krémhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen, s 5 részre osztjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk.

    A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk, és megkenjük a mákos töltelékkel, feltekerjük, mint a
    bejglit.

    A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Nem kell szétszedni, egyben kiborítjuk.

    A vaníliás pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, erre rátesszük az egybesült mákos rudakat, utána rákenjük a maradék vaníliakrémet, a másik lappal pedig befedjük.

    Csokimázzal bevonjuk. Szeletelni a rudakra merőlegesen kell, csak így lesz benne rózsa.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anolka
Ezt ki kell próbálnom! Ha megvan, megírom. A
75 dkg cukor egy tepsi sütibe nem semmi:-(

Hasonló Receptek

Magazin