Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fekete rózsa V.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fekete rózsa V.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 85
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokoládémáz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait összeolgozzuk, majd a 4 lap mindegyikét megtöltjük, mint a bejglit. Feltekerjük, egymás mellé helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha
kihűlt, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingot. Az egyik kisült lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákos tekercseket, rákenjük a maradék krémet, végül beborítjuk a második lappal. A tetejét bevonjuk csokoládémázzal.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szabó Ildikó küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. november 18. (szerda) 12:16
    Azért kell, mert lisztet is tartalmaz, és így sül meg rendesen a töltelék is.
    illdiko szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém
Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal
Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat) Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat)
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel
Édes tejföllel sült körtés pite Édes tejföllel sült körtés pite
Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval
Vörösboros-szilvás marharostélyos Vörösboros-szilvás marharostélyos
Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel
Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb
Diós kráteres süti Diós kráteres süti
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

Napi tipp
A császármorzsa vagy más néven smarni remek édesség. Könnyen elkészíthető, jól variálható, lekvárokkal könnyedén felturbózható és mindenki szereti. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept