RECEPT

« vissza

Fekete rózsa V.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fekete rózsa V.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 86
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokoládémáz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait összeolgozzuk, majd a 4 lap mindegyikét megtöltjük, mint a bejglit. Feltekerjük, egymás mellé helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha
kihűlt, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingot. Az egyik kisült lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákos tekercseket, rákenjük a maradék krémet, végül beborítjuk a második lappal. A tetejét bevonjuk csokoládémázzal.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szabó Ildikó küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. november 18. (szerda) 12:16
    Azért kell, mert lisztet is tartalmaz, és így sül meg rendesen a töltelék is.
    illdiko szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Forró és tartalmas téli levesek
A hidegben áldás egy tányér gazdag leves. Téli leveseink közül válogattuk a legfinomabbakat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
Zeller-burgonya gratin Zeller-burgonya gratin
Marcipános-mandulakrémes torta Marcipános-mandulakrémes torta
Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel
Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával
Paleo mézes krémes Paleo mézes krémes
Drezdai stollen Drezdai stollen
Gesztenyés-almás melegszendvics Gesztenyés-almás melegszendvics
Pikk-pakk gesztenyés desszert Pikk-pakk gesztenyés desszert
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123167_mezym-forte-110.jpg Emésztési panaszok? Hasfájás?

A hasi fájdalom, diszkomfort, puffadás, görcs mindenki számára ismert tünetek. Nagyobb mennyiségű, nehezebben emészthető étel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept