Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Fekete rózsa V.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fekete rózsa V.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 86
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokoládémáz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait összeolgozzuk, majd a 4 lap mindegyikét megtöltjük, mint a bejglit. Feltekerjük, egymás mellé helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha
kihűlt, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingot. Az egyik kisült lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákos tekercseket, rákenjük a maradék krémet, végül beborítjuk a második lappal. A tetejét bevonjuk csokoládémázzal.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szabó Ildikó küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. november 18. (szerda) 12:16
    Azért kell, mert lisztet is tartalmaz, és így sül meg rendesen a töltelék is.
    illdiko szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Tojásos finomságok
A termékenység és az új élet szimbóluma, húsvétkor bőven jut belőle az asztalra. A hímes tojás mellett az alábbi receptekhez használjuk!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sajtos fánkocskák négysajtos mártással Sajtos fánkocskák négysajtos mártással
Tatár-variációk Tatár-variációk
Tepertős-túrós rétes Tepertős-túrós rétes
Zöldséges-kolbászos lebbencsleves Zöldséges-kolbászos lebbencsleves
Sütőtökös gnocchi sajtmártással Sütőtökös gnocchi sajtmártással
Holstein szelet sült krumplival Holstein szelet sült krumplival
Mini fánk túróhabbal és tejkaramellel Mini fánk túróhabbal és tejkaramellel
Fácánbecsinált csicsókával és körtével Fácánbecsinált csicsókával és körtével
Kolbászos-zöldséges csicseriragu Kolbászos-zöldséges csicseriragu
Bukta-kígyó Bukta-kígyó
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123959_banankacsa-110.jpg Így készül a banánkacsa

Eddig nem is tudtunk a létezéséről, de a video bizonyítja: igenis van banánkacsa. :) És hogy mire jó?

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept