Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete rózsa, a hamis bejgli!

30 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • tej A töltelékhez:
  • 1 db reszelt alma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mák
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag pudingpor vaniliás
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel,hogy nyújtható legyen. A tésztát 4 részre osztjuk.
  2. 2 lapot kinyújtunk kb 30x23 cm-re és külön-külön kisütjük légkeveréses sütőben 160 fokon 10-12 perc alatt.
  3. A másik két lapot kinyújtjuk és betöltjük a töltelékkel, mint a bejglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket egy tepsiben 165 fokon 30 percig sütjük légkeveréses sütőben.
  4. Egyben kiborítjuk megvárjuk, míg kihül. A krémhez, tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a porcukros masszát.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém felével,  erre helyezzük a tekercseket, majd a krém másik fele következik,és befedjük a másik lappal. Porcukorral megszórva tálaljuk!

Megjegyzés

1 éjszakát hagyjuk puhulni - Mesyke71

Ezek is érdekelhetnek

Friss