Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fekete kagyló fehérboros spagettivel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg fekete kagyló
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 db hegyes csípős paprika
  • 1/2 db lecsópaprika
  • 1 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 3 db kisebb csiperke gomba
  • olívabogyó
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt feketebors
  • oregano
  • fehérbor
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A kagylókat alaposan megmosom, megpucolom, majd sós vízben áztatom, többször átöblítem.

    A tésztát sós vízben felteszem főni, kb. 11 perc alatt al dente főzöm.

    Közben a hagymát olaj on megdinsztelem, hozzáadom a felaprított paprikát, majd a paradicsomot. Ha kissé összeesett, hozzáadom a gombát, az olívabogyót, a bazsalikomot és a petrezselymet, fűszerezem. Beleteszem a kagylókat, együtt főzöm, majd hozzáöntöm a fehérbort.

Megjegyzés

Ha elkészült, összeforgatom a leszűrt spagettivel. Tálaláskor petrezselyemmel és bazsalikommal díszítem.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin