Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő tortácska vaníliafagyival

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 egész tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,5 evőkanál víz
  • 7 dkg sima liszt
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 2,5 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg meggylekvár
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg porcukor
  • 8 dkg tejszín
  • 10 dkg meggybefőtt
  • 5 dkg cseresznyepálinka
  • 2 dkg porcukor
  • 1,5 evőkanál víz
  • 5 g zselatin
  • 1,5 dl tejszínhab
  • 4 evőkanál meggyszirup
  • 4 evőkanál vaníliamártás
  • piros cseresznyebefőtt
  • A díszítéshez:
  • ét és fehér csokoládé, illetve kakópor
  • 20 dkg vaníliafagyi

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat, a cukrot és a vizet majdnem forrásig melegítjük vízgőz felett, majd kihűlésig folyamatosan keverve habbá keverjük. A lisztet, a kakaóport és a kukoricakeményítőt összekeverjük, majd lazán a felvert tojásokba keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olvasztott margarint.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben 9 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hosszában kettévágjuk. Meggylekvárral megkenjük az egyik kakós lapot.

A csokoládét megolvasztjuk, és belekeverjük a porcukrot és a felvert tejszínhabot is, majd a lekvárral bekent piskótára egyenletesen rákenjük. A lecsepegtetett meggybefőtt felét rászórjuk, ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Megszórjuk a maradék meggybefőttel, erre kerül a következő krém, amit úgy kapunk, hogy a cseresznyepálinkát a porcukorral, a vízben feloldott zselatinnal és a felvert tejszínhabbal összekeverjük.

A süteményt a hűtőszekrényben megdermesztjük. Dermedés után kockákra, hosszúkásra vágjuk, vagy nagyobb piskótaszaggatóval kis tortácskákat szúrunk belőle.

Tálaláskor a tányér közepére a meggyszirupból és a vaníliamártásból két csepp formát alakítunk ki. A bal oldalra rakjuk a Fekete-erdő tortácskát, csokoládéforgáccsal és piros cseresznyével díszítve a tetejét. A másik oldalra fehér csokoládéforgácsot szórunk, erre tesszük rá a vaníliafagyit, és kakóporral megszórjuk.

Megjegyzés

Fotó: Carte dOr - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss