Fekete-erdő torta

default user icon
11 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg meggylekvár
  • 7,5 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 8 dkg finom szemcsés kristálycukor
  • 3 evőkanál csokoládéreszelék

Elkészítés

    Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
    Elkészítés: Habosra keverjük a tojásokat 5 evőkanál pálinkával. Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a csokoládét. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zalabai Andrea 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam, nagyon finom és egyszerű torta, de változtattam a meggyes tölteléken: 4 dl meggylé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2-3 evőkanál cukor. Megfőzni, beletenni a meggyet, majd lehűtve a tortára kenni! Így jobban egybe is marad a meggytöltelék! Nagyon finom!
Stupinszky Zsanett 6 évvel ezelőtt
hello!én most csináltam meg a tortát! nagyon jó lett állagra is ízre is fantasztikus!! mindenkinek sok sikert hozzá!! n
Mira 7 évvel ezelőtt
Talán túl gyorsan keverted a habot már attól összeeshet vagy valamit elrontottál.
Feri Emese 7 évvel ezelőtt
Nekünk mind a kétszer lapos lett.. miééért?:(
ági 7 évvel ezelőtt
kedves harcialex válaszd szét a tojásokat legközelebb, és a fehérjét habbá felverve a végén add hozzá a masszához.
Harci Alexandra 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam, és borzasztó kemény lett a tésztája. Ezt leszámítva isteni finom. Mit ronthattam el? Nem kell esetleg egy kis sütőpor bele? Segítsetek lécci, hogy legközelebb jó legyen. Köszi
M.Sz.Sz. 8 évvel ezelőtt
Megsütöttem a hétvégén, 15 fős szülinapi bulira. Osztatlan sikert arattam vele! Mivel friss meggyet beszerezni ilyenkor elég problémás lenne, én befőttet használtam és a meggylekvárt a befőtt levében kifőzött vaníliapudinggal helyettesítettem, nyáron ki fogom próbálni friss meggyel is. A tésztája isteni! Köszönöm a receptet.
Tasnádi Kinga 9 évvel ezelőtt
Ja, és a reszelt csoki szintén észrevehetetlen- egyáltalán nem ragad sehová- . Sztem a rumot nem kéne kipróbálni- mert a gyümi miatt inkább a pálinka illik hozzá- sztem.
Tasnádi Kinga 9 évvel ezelőtt
Szerintem fantasztikusan finom ez a torta. Tavaly óta kb 8-10 alkalommal kellett már megcsinálnom, mert akkora sikere van. A pálinkát egyáltalán nem lehet észrevenni- amit a tésztába kell tenni-az elpárolog- amit meg a kihült tortalapra kell locsolni- az pedig annyira kevés- hogy szinte csak az illata marad meg. De sztem elhagyható belőle. Egyébként nagyon hamar elkészül- és nagyszerűen díszíthető. bár én nem sütöm 60 percig.. de ez valószínű a sütőtől is függ. úgy hogy bátran próbáljátok ki- mert isteni finom...
ISÓ ÁGNES 10 évvel ezelőtt
Én megcsináltam, és háááát..... nem az igazi.... :-(

Hasonló Receptek

Magazin