Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta XII.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • A meggyes töltelékhez:
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg lecsöpögtetett meggybefőtt
  • A tejszínes töltelékhez:
  • 2 csomag tejszínhabpótló por
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorra kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.

Egy tortaformát kikenünk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk.

A meggyes töltelékhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagvazott meggyet beletesszük.

A tejszínhabpótló port a tejjel, a zselatinnal és a cukorral kemény habbá verjük.

Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána jön a második piskótalap, majd a tejszínes töltelék kerül rá, végül a 3. piskótalappal befedjük. Díszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, közepére csokireszeléket szórhatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss