Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorra kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.
Egy tortaformát kikenünk, kilisztezünk, a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk.
A meggyes töltelékhez a meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagvazott meggyet beletesszük.
A tejszínhabpótló port a tejjel, a zselatinnal és a cukorral kemény habbá verjük.
Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána jön a második piskótalap, majd a tejszínes töltelék kerül rá, végül a 3. piskótalappal befedjük. Díszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, közepére csokireszeléket szórhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre