Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta XI.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 dkg kakaó
  • A meggyes töltelékhez:
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 20 dkg meggybefőtt
  • A tejszínes töltelékhez:
  • 5 dl tejszín
  • zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha elkészült, felületét meghintjük vékonyan liszttel, és fejjel lefelé rácsra helyezzük, hogy gyorsabban hűljön. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a tortaformát és megfordítjuk.

Míg sül a tésztánk, a meggyes tölteléket elkészítjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. Közben a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Zselatint csak annyit rakjunk bele, amennyit megkíván. A meggyes tölteléket is kihűtjük.

Ha ezek mind megvannak, a tortalapot 3 részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. Amikor összeállt, körbehúzzuk tejszínnel, majd a tetejét is, végül tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

A meggyes tölteléknél a meggyszemeket vágjuk apróra vagy turmixoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon, mert így könnyebb lesz szeletelni a tortát.
- juditt92

Ezek is érdekelhetnek

Friss