Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat egyesével összekevertem a cukorral, és itt belekerült a csipet só is. Utána kanalanként jött bele a rétesliszt és a késhegynyi szódabikarbóna, majd a kakaópor. A 6 db tojásfehérjét felvertem kemény habbá, majd óvatosan beledolgoztam a kakaós masszába. Egy csatos tortafomát kivajaztam, liszttel megszórtam, és beleöntöttem a tésztamasszát. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
A meggyes szószhoz a rumos meggylében elkevertem a cukrot, a fahéjat és az étkezési keményítőt, majd felfőztem, amíg besűrűsödött. Ekkor levettem a tűzről, és hozzáadtam a kimagozott rumos meggyeket.
A fehér krémhez a tejszínt felvertem kemény habbá a cukorral és a vaníliaaromával. 3 evőkanál vízben elkevertem a zselatint, és pár másodpercre beraktam a mikróba, nem szabad forralni, éppen csak elolvadjon benne a zselatin, majd hozzákevertem a tejszínhez, és jól összedolgoztam vele.
A tortalapot három részre vágtam, miután teljesen kihűlt. Az alját megkentem a fehér krém felével, majd rákentem a meggyes szósz felét. Ezután jött a középső tortalap, amire rákentem a krém másik felét és a maradék meggyet. Végül rákerült a torta teteje, majd egy fél órára hűtőben helyeztem.
A külső fehér krémhez a tejben elkevertem a 2 zacskó tejszínport, belekerült a vaníliaaroma, majd felvertem kemény habbá. A zselatint elkészítettem ugyanúgy, mint a belső fehér krémnél. :)) Ezzel a krémmel kentem be a tortát kívülről. Egy kevéske krémet félrettem, amivel a tetejét díszítettem a tortának. Miután a krémet rákentem, a tábla étcsokoládét lereszeltem, és megszórtam az egészet vele.
Legeslegvégül a tetejére nyomkodtam kis fehér kupacokat, amiknek a tetejére még 1-1 szem rumos meggyet helyeztem dekorációnak.