Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő torta joghurtos krémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő, esetleg rizsliszt)
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • A meggyréteghez:
  • 45-50 dkg magozott meggy lecsöpögtetve
  • 2,5 dl felfogott meggylé+víz
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A joghurtos krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5-3 dl natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés

Elkészítés: A szokott módon piskótát készítünk: forgótálas konyhai robotgépbe ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, és magas fokozaton kb. 20 percig verjük, míg jól fel nem habzik. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, de már csak óvatosan keverjük, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát. 150 fokos sütőben kezdjük a sütést, majd 10 perc elteltével 180 fokon tűpróbáig folytatjuk (összesen kb. 40 perc), végül a kikapcsolt sütőben pihentetjük még 10 percig. Rácsra fordítjuk a piskótát, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd 3 lapba vágjuk.

Kb. 5 evőkanál folyadékban simára keverjük a keményítőt. A meggyet, a maradék folyadékot a cukorral és fahéjjal felfőzzük. Ha forr, folyamatos keverés mellett a keményítős elegyet is hozzáadjuk, és az egészet sűrűre főzzük. Ha kész, teljesen kihűtjük.

A joghurtos krémhez a tejszínt félig felverjük, ekkor adjuk hozzá a 2 tasak zselatin fixet, majd teljesen keményre verjük, végül összekeverjük a joghurttal és a cukorral is.

Összeállításkor a 2 alsó lapon elosztjuk a gyümölcspudingot, és teljes dermedésig külön tányéron hűtőbe tesszük a őket. Ezután a gyümölcsös rétegekre halmozzuk a joghurtos krém 2/3 részét, így is kihűtjük. Végül egymásra tesszük a két krémes lapot, befedjük a harmadikkal, és bevonjuk a maradék joghurtos krémmel. Néhány órára hűtőbe tesszük, utána tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ez a torta az eredeti könnyedebb, nyári változata, kellemes, hűs, isteni finom. Nem is bonyolult, így jó szívvel ajánlom mindenkinek.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss