Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fekete-erdő torta házilag

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

    Elkészítés: Piskótát készítünk: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához keverjük a 12 evőkanál cukrot. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is felverjük. A lisztet is hozzáadjuk, majd az olajat és a 3 evőkanál kakaóport. Végül a habot hozzákeverjük, és egy kivajazott tortaformában kisütjük.

    A krémhez a meggybefőttet leszűrjük, és a levében a 2 csomag vaníliás pudingot pár kanál cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük.
    Ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük még melegen, pár szem kivételével, ez a tetejére megy díszítésnek.

    A habot felverjük keményre a habfixálókkal, majd belekeverjük a felébe a csokireszeléket.

    Összeállítjuk a tortát: a piskótát 3 részre vágjuk, az első lapra krémet kenünk, erre jön egy lap, majd a csokis hab, végül a tetejét ráhelyezzük, megkenjük a habbal, és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Egy nappal érdemes fogyasztás előtt elkészíteni, mert az ízek akkor összeérnek.

hollernora
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sz.Anita28
Mennyi tojás?

Hasonló Receptek

Magazin