Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő meggytorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótatortához:
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 6 db tojás
  • 3-4 evőanál hideg víz
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • 1 nagy üveg magozott meggy (35-40 dkg)
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 csomag zselatin (15 gr)
  • 9 evőkanál cseresznyepálinka
  • kevés fahéj
  • citromhéj
  • 6 dkg porcukor
  • 7,5 dl + 1,5 dl tejszín
  • 5 dg meggy- vagy ribizlilekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: 26 cm-es átmérőjű torta formában a hozzávalókból kakaós piskótát sütünk.

A piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk cseresznyepálinkával.

A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylét lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat, valamint citromhéjat, és felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a forrdogáló meggyléhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), végül belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe, hogy puhuljon. Majd mérsékelt tűzön felolvasztjuk.

A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt, 1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk, majd a krémes állagú tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük.

Az alsó tésztakorongot lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére, és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét.
A második tésztakorongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik, végül a tejszínnel megkent 3. tortalap.

A lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején, majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy, hogy az oldalára is bőven jusson.

12 órára a hűtőbe tesszük.

A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss