Elkészítés: 26 cm-es átmérőjű torta formában a hozzávalókból kakaós piskótát sütünk.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk cseresznyepálinkával.
A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylét lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat, valamint citromhéjat, és felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a forrdogáló meggyléhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), végül belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe, hogy puhuljon. Majd mérsékelt tűzön felolvasztjuk.
A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt, 1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk, majd a krémes állagú tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük.
Az alsó tésztakorongot lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére, és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét.
A második tésztakorongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik, végül a tejszínnel megkent 3. tortalap.
A lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején, majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy, hogy az oldalára is bőven jusson.
12 órára a hűtőbe tesszük.
A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.