Fekete-erdő kocka

default user icon
18 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl meggylé
  • 1 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
  • A habhoz:
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfix

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.

    Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén izlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.

    A tejszínhabport a tejjel elösször alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Eszik Erzsébet 3 évvel ezelőtt
Nagyon kapós sütemény,többször elkészítettem és a kollégáim még sűrűbben követelik! :)
Tóth Anett 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti! Amióta megcsináltam, ha sütök állandóan azt kérdezik, hogy ugye megint azt a finom fekete-erdőt készíted? Ez lett a család kedvenc süteménye :) Még csak kezdő vagyok a konyhában, de ezt még én sem tudom elrontani. Szóval nagyon köszönöm a receptet!
Balázsné Galaci Judit 5 évvel ezelőtt
Szia barditspanka! Én minden piskótához keserű szerencsi kakaóport(vagy egy olcsobb változatot) használok!Nesquicel még soha nem próbáltam,így ezt a sütit is a keserűvel csináltam!Jó sütést :-)
Bárdits Anna 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Főzős kakaót kell hasznáni, vagy jó a sima nesquick is? Köszi a választ, Panka
pistuc 5 évvel ezelőtt
Köszönöm! Ha Dr. V. ker, akkor nem lehet nagyon rossz... Betervezve! Szia, P.
Balázsné Galaci Judit 5 évvel ezelőtt
Szia Pistuc A habfixáló a tejszinhab állagának javítására szolgál.Természetesen az nélkül is el lehet késziteni,én jobb szeretem azzal mert sokkal keményebb és tartósabb lessz a hab.Hogy miből készül az csak egy költöi kérdés részedről??Dr Otker-es termék és szerintem nem sokkal mesterségesebb termék mint minden más a mai világban :-DD Üdv Judyt
pistuc 5 évvel ezelőtt
A süti nagyon tetszetős (nyilván fincsuc is), a kérdésem: hajfixáló nélkül is meg lehet csinálni? Egyáltalán, miből készül ez az acélosító termék (még nem volt ilyen a kezemben)? Üdv., P.
Baginé Tóth Edina 5 évvel ezelőtt
Szerintem is nagyon finom lett. A névnapomon sütöttem meg és kínáltam belőle ismerősöknek. Mindenki kérte a receptet... (Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam:))Köszönöm.
aa 6 évvel ezelőtt
Ezt a receptet még én se tudom elrontani. Köszönöm! A nem éppen édesszájú gyerekeim pillanatok alatt befalták. Nekem túl vajas volt, és nem nagyon emlékeztetett az igazi feketeerdő tortára, ezért másodszorra vaj nélkül, és dupla adag meggylé-pudinggal csináltam. Így lett nekünk tökéletes. A recept pedig futótűzként terjed :)
Rácz Árpádné 6 évvel ezelőtt
Karácsonyra megsütöttem, nagyon izlet a gyermekeimnek, természetesen nekem is. Én halványzöldre szineztem a tetejét, nagyon mutatós és finom volt. A gyermekeim véleménye, \"Ez nagyon finom, jöhet máskor is\". Csak a meggyet keveselték, pedig tettem bele bőven, de ezen tudok segiteni, legközelebb dupláját teszem bele. Nagyon sok ismerősömnek megmutattam a receptet, mert a süti fotóját látni kell. Mindenki kérte a receptet, vagy átküldtem. Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin