Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl meggylé
  • 1 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
  • A habhoz:
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfix

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.

Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén izlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.

A tejszínhabport a tejjel elösször alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss