Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fekete-erdő kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fekete-erdő kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 241
  • Elküldve: 112

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl meggy
  • 1 dl víz
  • 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
  • A habhoz:
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfix

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.

Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén izlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.

A tejszínhabport a tejjel elösször alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Sutisjudy küldte. Köszönjük!

Sutisjudy receptjeiből:
Fekete-erdő kocka
Banános csokoládétorta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 18 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. január 23. (csütörtök) 18:26
    Nagyon kapós sütemény,többször elkészítettem és a kollégáim még sűrűbben követelik! :)
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Zöldborsós brassói Zöldborsós brassói
Diétás rakott karfiol II. Diétás rakott karfiol II.
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

Napi tipp
Az őszi időszak elengedhetetlen fogásai a melengető levesek. Ezek alapját szinte bármi képezheti, a lényeg, hogy kellően tartalmasak és melegek legyenek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept