Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdei meggyes torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaópor (holland sötét)
  • 1 csomag sütőpor
  • A tejszínes-vaníliás krémhez:
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál házi lekvár
  • A kakaós-tejszínes krémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A meggyzseléhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 csomag lapzselatin
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • A tetejére:
  • 20 dkg ét tortabevonó
  • kevés tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy kis cukorral kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral és az olajjal, a tejjel és a kakaóporral jól kikeverjük, majd mehet bele a liszt, a sütőpor és a fehérjehab.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk zsírpapírral, és a tésztát belesimítjuk, majd 10-12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd hosszában félbevágjuk, a két fél részt pedig széltében is megfelezzük, így 4 hosszú lapot kapunk.

A 2 féle pudingos krémet 2 edényben egyformán elkészítjük. A 4 dl tejszínt géppel kemény habbá verjük, majd a habfixálót is belekeverjük. A kihűlt pudingok között megfelezzük, és elkeverjük bennük a habot.

A meggyzseléhez a meggybefőttet a levével együtt feltesszük melegedni egy edényben, belekeverjük a lapzselatint és a pálinkát. Teljesen kihűtjük, hogy zselésedjen.

A sütit összeállítjuk: az egyik lapot megkenjük lekvárral, a másik lap közepére halmozzuk a meggyzselé felét és a csokis habos krémmel körbevesszük, erre jön a következő lap, aminek a közepére szintén felhalmozzuk a maradék meggyzselét, és a vaníliás-tejszínes krémmel vesszük körbe. Az utolsó lappal befedjük, az oldalait is lekenjük krémmel.

A tetejére kevés tejszínnel ét tortabevonót melegítünk, elsimítjuk rajta. Több órás dermedés után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss