A datolyát és az aszalt cseresznye felét 15 percre meleg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A megmaradt cseresznyét feldaraboljuk és félretesszük.
A csonthéjasokat konyhai robotgépbe tesszük, majd finomra dolgozzuk. Egy tálba helyezzük a kendermaggal és a kakaóporral együtt.
A beáztatott datolyát, a cseresznyét, a megolvasztott kakaóvajat és a nyírfacukrot konyhai robotgépbe rakjuk, és simára dolgozzuk. Az apróra vágott cseresznyével együtt a csonthéjas keverékhez adjuk.
Alaposan összegyúrjuk kézzel, hogy kemény cipót formáljunk. Belepréseljük egy 22 cm-es, négyzet alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába, 1-2 órán át fagyasztjuk, amíg meg nem szilárdul, majd felszeleteljük.
Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó , 2013
Ízletes nyers fehérjeszelet és nagyszerű alternatívája a cukrozott, vásárolt bolti csokoládészeleteknek. A csonthéjasokból nyert fehérje és a szárított élelmiszer édességének ez a kombinációja egész nap jó erőben tart bennünket.
Az egészségre gyakorolt jótékony hatása:
Az antioxidánsokkal teli cseresznye pompás kiegészítője nyers ételekből álló diétánknak, mert segítségével kicsattanóan életerősnek, frissnek érezhetjük magunkat. Mivel C-vitaminban, anthocyaninokban és quercetinben gazdag, kitűnő gyulladáscsökkentő, és erőteljes immunizáló. A meggy különösen gazdag melatoninban, amely az alvást elősegítő fontos tápanyag.
Forrás: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013 - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!