Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete erdei cseresznyés morzsa

MME MME
60 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A Brownie darabkákhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé (LINDT Excellence 70%)
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 80 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • Hozzávalók továbbá:
  • 2,5 dl cseresznyelé
  • 1 rúd fahéj
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/2 chilli magok nélkül
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk kukoricaliszt
  • 40 dkg kimagozott cseresznye
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg cukor

Elkészítés

  1. A csokoládét, a vajat és a cukrot egy fémedénybe tesszük, és gőz fölött összeolvasztjuk őket. Levesszük a tűzről, majd a tojásokat egyenként a csokoládés krémbe keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A keveréket egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a sütit, mielőtt kis darabokra törjük.
  2. Lassan felforraljuk a cseresznyelét a fűszerekkel és a cukorral, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízben elkevert kukoricalisztet, hogy a fűszeres lé besűrűsödjön. A cseresznyéket a szószba tesszük. Hagyjuk a keveréket kihűlni, majd poharakba töltjük.A browniedarabok 2/3-át a keverék tetejére szórjuk.
  3. A tejszínt felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet. A tejszínhabot a korábban elkészített keverék tetejére tesszük, és rászórjuk a maradék brownie-t.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss