Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete csokoládéhab sajtchips-szel és rozmaringos barack salsával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokit egy fémtálban, vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, a habbá vert tejszínt, csipetnyi sót adunk hozzá, majd lazán összeforgatjuk. Egy tálban a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.

A sajtot hosszúkásra reszeljük, tányérra szórva mikrosütőben összesütjük, majd levesszük, és hagyjuk kihűlni.

A barackkonzervet a rozmaringgal és egy csipet sóval darabosra pürésítjük.

Tálaláskor a csokihabot forró vízbe mártott evőkanállal formázzuk, a tányérra tesszük, beleszúrjuk a sajtchips-et, mellétesszük a barack salsát.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek