Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fekete csokoládéhab sajtchips-szel és rozmaringos barack salsával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 1,5 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 2 dl hab tejszín
  • csipet só
  • 5 dkg parmezán
  • 20 dkg barackkonzerv
  • rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: A csokit egy fémtálban, vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, a habbá vert tejszínt, csipetnyi sót adunk hozzá, majd lazán összeforgatjuk. Egy tálban a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.

    A sajtot hosszúkásra reszeljük, tányérra szórva mikrosütőben összesütjük, majd levesszük, és hagyjuk kihűlni.

    A barackkonzervet a rozmaringgal és egy csipet sóval darabosra pürésítjük.

    Tálaláskor a csokihabot forró vízbe mártott evőkanállal formázzuk, a tányérra tesszük, beleszúrjuk a sajtchips-et, mellétesszük a barack salsát.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin