Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete bárány, fehér bárány

MME MME
4.3/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral. Kivajazzuk a bárány sütőformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Felváltva belekeverjük a lisztet, a tojásokat, 3 evőkanál tejszínt és a csokoládészirupot. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. A bárányt a formában hagyjuk kihűlni, kiborítjuk, megkenjük 1 evőkanál tejszínnel. Ha fehér bárányt szeretnénk, szórjuk meg porcukorral, ha feketét, akkor pedig kakaóporral.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Ezek is érdekelhetnek

Friss