Keress receptre vagy hozzávalóra

Fejtett bableves csipetkével

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 6 személyre:
  • 50 dkg kifejtett bab
  • 40 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darab zeller és karalábé) - aprítva
  • 1 nagy vöröshagyma - finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma - aprítva
  • 40 dkg főtt-füstölt hús darabolva - füstölt szárazkolbász karika vegyesen
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • tárkony - ízlés szerint
  • 1-1 paradicsom és zöldpaprika, csak behasítva
  • zeller és petrezselyem zöldje, csokorba kötözve
  • 3 dl tejföl
  • 1 bő evőkanál liszt
  • 5 dkg (liba) zsír
  • ecet
  • A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • liszt, amennyit felvesz
  • csipet só
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon, kevergetve, pár percig dinsztelem, majd belepirítom a fokhagymát és a lisztet. Meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel.

    Amikor felforr, beleöntöm a babot, ízesítem a többi hozzávalóval, a húst és a kolbászt is hozzáadom, puhulásig főzöm. (A vége felé 1-2 szem kis kockára vágott közepes krumplit is főzhetünk bele.)

    Ameddig puhul a bab, 1 tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrok egy kis tálban, pár perc pihentetés után enyhén lisztezett tálcára csipegetem.

    Amikor megpuhult a bab, a tejfölt kevés forró levessel kikeverve hozzáadom a leveshez, újraforrásnál a csipetkét is belekeverem. Amennyiben szükséges, további vizet adok hozzá, utána fűszerezem, ecettel ízesítem, pár perc alatt együtt készre főzöm.

    Tálaláskor a zöldségcsokrot, a paprikát és a paradicsomot eltávolítom a levesből, további tejföllel és kenyérrel kínálom.

Megjegyzés

Jó, ha tálalás előtt pihentetjük a levest 1-2 órát, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin