Keress receptre vagy hozzávalóra

Fejtett bableves csipetkével

Hozzávalók

  • 1/2 kg fejtett bab
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyemgyökér
  • 1 darab zeller (kisebb)
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 darab tojás
  • egy kevés só
  • 2-3 ek víz
  • liszt

Elkészítés

    1. A babot feltesszük főni a darabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem-és zellerzöldeket összekötjük és azt is beletesszük a levesbe, sózzuk és kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
    2. Amikor puha minden zöldség és a bab is megfőtt, a zsírból, a kockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítünk. Előbb az apróra vágott hagymát lepirítjuk a zsíron, amikor világosbarna, akkor hozzá tesszük a lisztet és együtt pirítjuk tovább. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és a levesre öntjük, összeforraljuk, borsozzuk és ha szükséges még sóval ízesítjük.
    3. Elkészítjük a csipetkét.  A tojást megsózzuk, öntünk hozzá 2-3 ek. vizet, majd annyi liszttel összekeverjük, hogy lágy, de azért csipegethető tésztát kapjunk. Lisztezett tálcára csipegetjük.
    4. A csipetkét beletehetjük a levesbe is, de kifőzhetjük külön is, és amikor puha, belekeverjük a levesbe, így hagyjuk állni még 10 percig.

    ÍGY FŐZZ OLYAN BABLEVEST, MINT NAGYI - 8 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin