Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fejtett bableves csipetkével

Hozzávalók

  • 1/2 kg fejtett bab
  • 1 db sárgarépa (felkockázva)
  • 1 db petrezselyemgyökér (felkockázva)
  • 1 db zeller (felkockázva)
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek víz
  • liszt
  • bors

Elkészítés

    1. A babot feltesszük főni a darabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük és azt is beletesszük a levesbe és megsózzuk.
    2. Amikor már minden zöldség puha, és a bab is megfőtt, a zsírból, a kockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítünk. Amikor már világosbarna, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és a levesre öntjük, összeforraljuk, borsozzuk és ha szükséges, még sóval ízesítjük.
    3. A tojást annyi liszttel keverjük össze, hogy kemény, csipegethető tésztát kapjunk. Lisztezett tálcára csipegetjük.
    4. A csipetkét beletehetjük a levesbe is (5 perc alatt megfő), de kifőzhetjük külön is, és amikor puha, belekeverjük a levesbe, így hagyjuk állni még 10 percig.

      ISTENI FEJTETT BABLEVES - egészségesebben >>> 

      13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

    ÍGY FŐZZ OLYAN BABLEVEST, MINT NAGYI - 8 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin