Fejtett bableves csipetkével - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 1/2 kg fejtett bab
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyemgyökér
  • 1 darab zeller (kisebb)
  • egy kevés petrezselyemzöld
  • egy kevés zellerzöld
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2 tk pirospaprika
  • egy kevés só
  • egy kevés bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 darab tojás
  • egy kevés só
  • 2-3 ek víz
  • egy kevés liszt

Elkészítés

    1. A babot felteszem főni a darabolt zöldségekkel együtt, a zöldeket összekötöm és azt is beleteszem, sózom és teszek bele kevés ételízesítőt.
    2. Amikor puha minden zöldség és a bab is megfőtt, a zsírból, a kockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítek. Előbb a hagymát pirítom a zsíron, amikor világosbarna, akkor teszem hozzá a lisztet és együtt pirítom tovább. Tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, hideg vízzel felengedem és a levesre öntöm, összeforralom. Le lehet szűrni hagymát, én beleteszem. Ekkor teszek bele kevés borsot és ha kell még ízesítem.
    3. A csipetkét én külön vízbe főzöm ki, és amikor puha, belekeverem a levesbe, így hagyom állni még 10 percig.
    4. Csipetke: a tojást sózom, öntök hozzá 2-3 ek. vizet, majd annyi lisztet teszek bele, hogy lágy, de azért csipegethető tésztát kapjak. Lisztezett tálcára csipegetem. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin