Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejtett bableves csipetkével

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A fejtett bableves elkészítéséhez a babot feltesszük főni a feldarabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk.
  2. Amikor már minden zöldség puha, és a bab is megfőtt, a zsírból, a felkockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítünk. Amikor már világosbarna, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és a levesre öntjük. Összeforraljuk, borsozzuk és ha szükséges, sóval ízesítjük.
  3. A tojást annyi liszttel és egy kis sóvel összekeverjük, hogy kemény, csipegethető tésztát kapjunk. Lisztezett tálcára csipegetjük.
  4. A csipetkét beletehetjük a levesbe is (5 perc alatt megfő), de kifőzhetjük külön is, és amikor puha, belekeverjük a levesbe, majd hagyjuk állni még 10 percig.
  5. A bablevest forrón tányérokba szedjük, friss kenyeret kínálhatunk hozzá.


Ezek is érdekelhetnek

Friss