Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feijoada Karioka módra

MME MME
2 3.7/5
120 perc
mester
költséges
10 adag

Elkészítés

Előkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A narancsokat megmossuk. Egyet héjastól kettévágunk, a többit megtisztítjuk, és cikkekre szedjük.
Elkészítés: Nagy vasfazékban (ha nincs, akkor vastag zománcos fazékban) felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, és kb. 2 perc alatt kevergetve arany barnára pirítjuk. Leszűrjük a beáztatott babot, hozzáadjuk a hagymához a húsokkal és a kolbászokkal együtt. Beletesszük a babérlevelet, 2 teáskanál őrölt borssal és 1 kávéskanál sóval megszórjuk, felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a félbevágott narancsot, és lefedve kb. 2 óra hosszat főzzük. Időnként megkeverjük, s ha a leve elfő, folyamatosan pótoljuk. A babot a lének el kell lepni. A felszeletelt narancsokkal, tojással, rizzsel, pirított kelkáposztával és farofával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek