Fehérvári sütemény

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag ostyalap
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: Egy lábosba beletesszük a két egész tojást, elkeverjük a kristálycukorral, majd kis lángra téve a gázon hozzáadjuk a margarint, és felolvadásig kevergetjük. Ekkor belekeverjük a vaníliás pudingporokat, a kakaót és a mazsolát. A tűzről levéve beletördeljük az 1 csomag /5-6 lap/ ostyát. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, a kész masszát belenyomkodjuk, 1 napra hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva felszeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gyimesi Móni 7 évvel ezelőtt
Ez a süti nagyon finom, gyakran készítem. Én fahéjat, és van amikor rumot is rakok bele. Őzgerincforma helyett püspökkenyér formába szoktam tölteni.
Sövényi Marianna 10 évvel ezelőtt
Örülök , hogy ízlett! Remélem sokaknak sikert hoz.
10 évvel ezelőtt
Nagyon finom!! Köszi a receptet. (irtó egyszerű sütemény)

Hasonló Receptek

Magazin