Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérspárga-krémleves könnyedén

3 4.5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgák végeit letöröm – ahol törik, ott ér véget a fás, erősen rostos rész –, vékonyan meghámozom, nagyjából 3-4 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát tisztítást követően felkarikázom, az újkrumplit megsikálom, nagyjából 1,5 cm-esre kockázom.

A hagymakarikákat a krumplival kevés olajon kissé megfuttatom, majd felöntöm annyi alaplével, amennyi ellepi, borsozom. Nagyjából 6-8 perc elteltével hozzáadom a cukrot, majd a spárgákat.

Kb. 12-15 perc alatt a maradék zöldséglevessel felöntve, fedő alatt puhára főzöm. Az utolsó néhány percben hozzáöntöm a tejet, forralás után leveszem a tűzről. Ekkor adom hozzá a citromlevet, belereszelek kb. 1/4 szerecsendiót – ha szükséges sózom, borsozom, botmixerrel pürésítem.

A sós, édes és enyhén savanykás, kissé borsos ízek tökéletes egyensúlya érvényesül a meleg levesben!

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss