Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokoládés-szedres semifreddo

MME MME
4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hozzáadjuk a felkockázott fehércsokoládét, addig keverjük, míg teljesen felolvad a csokoládé. A tűzről levéve kihűtjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, a kihűlt krémhez óvatosan hozzáforgatjuk, legvégén kevés fehér rummal ízesítjük.

Szilikonos vagy fóliával bélelt karikaforma alját kb. fél cm vastagon a morzsolt keksszel béleljük, majd rászedjük a krémet, egy vékony réteg után pár szem megmosott szedret szórunk, majd így rétegezzük tovább. Mélyhűtőben kb. 6 óra alatt dermed ki.

Tálalás előtt 5-10 perccel szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kivéve tálaljuk.

Megjegyzés

A tetejét díszíthetjük turmixolt és passzírozott szederpürével.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss