Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokoládés-málnás mousse

MME MME
2 4.4/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet tegyük fel melegedni kis lángon, közben tegyük bele a vaníliarúd kikapart magjait, illetve a magát a vaníliarudat is. Miután a tej felforrt, tegyük félre.

Következő lépéskent tegyük egy tál hideg vízbe a zselatinlapot ázni kb. 3-4 percig, amíg megpuhul.

A fehércsokit olvasszuk fel lassú tűznél, és folyamatosan kavargassuk.

A megpuhult zselatinlapot keverjük el a még langyos tejjel, amíg teljesen feloldódik, vegyük ki a vaníliarudat, majd keverjük a fehércsokoládéval csomómentesre. Verjük fel a tejszínhabot keményre, és adjuk hozzá a fehércsokis krémhez. Elektromos habverővel még kb. 5 percig verjük.

Formának fémgyűrűt használtam, aminek az aljat befedtem alufóliával. A forma alját rakjuk ki a friss málnával, majd öntsük rá a mousse-t, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.

Miután megdermedt, friss málnával és fehércsoki reszelékkel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek