Elkészítés: Egy szögletes formát béleljünk ki fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe helyezzük bele a babapiskótákat (a piskóták tetejét meg lehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem).
A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy egyenletes krémet kapjunk.
A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.
Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel szeleteljük fel a marquiese-t. Ezután kanalazzuk rá az eperöntetet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre