Fehércsokoládés, diós mézes sütemény

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál méz
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 15 dkg dióbél

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a sárgáját, a cukrot és a mézet.
    2. Ezeket kézi vagy gépi haberővel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőport, és kanalanként a lisztet.
    3. A tésztához durvára vágott fehércsokoládét és dióbelet keverünk óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített (180 fok) sütőbe helyezzük. Addig sütjük, míg aranysárga nem lesz.

Megjegyzés

A téli ízek harmóniája.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin