Keress receptre vagy hozzávalóra

Fehércsokoládés croissant-felfújt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl zsíros tej
  • 5 dl zsíros tejszín
  • 5 tojás sárgája + 3 egész tojás
  • 1 rúd vanília
  • 35 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4-5 croissant – natúr
  • 20 dkg szitált porcukor + a tetejére
  • 1 marék mazsola
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet és a tejszínt a vanília kikapart belsejével és a vaníliarúddal kezdd el főzni. Közben a croissant-okat szeleteld négy darabra, és rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba. Locsold meg az olvasztott vajjal.

    A fehércsokoládét vágd apróra, és keverd a tejes tejszínhez. Alacsony lángon főzd tovább, hogy a csoki ne égjen meg. A tojásokat verd fel, a cukor felét add hozzá, a másik felét keverd a krémhez.

    Kevés krémet adj a tojásokhoz, keverd el kézi habverővel és dolgozd a tojásos keveréket a krémbe. Pár percig főzd, majd levéve a tűzhelyről hagyd kicsit hűlni.

    A croissant-szeletek tetejére és a résekbe szórj mazsolát, majd a szűrőn át leszűrt krémet öntsd rá. Kicsit nyomkodd meg, hogy felszívják a szeletek a krémet, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig süsd.

    A végén szitálj porcukrot a tetejére, amit vagy a sütő grillfokozatán vagy kézi lángpisztollyal karamellizálj a tetejére. (De el is hagyhatod a rásütést.)

    A kész felfújtat vaníliafagylalttal tálald.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin