Elkészítés: A tejet és a tejszínt a vanília kikapart belsejével és a vaníliarúddal kezdd el főzni. Közben a croissant-okat szeleteld négy darabra, és rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba. Locsold meg az olvasztott vajjal.
A fehércsokoládét vágd apróra, és keverd a tejes tejszínhez. Alacsony lángon főzd tovább, hogy a csoki ne égjen meg. A tojásokat verd fel, a cukor felét add hozzá, a másik felét keverd a krémhez.
Kevés krémet adj a tojásokhoz, keverd el kézi habverővel és dolgozd a tojásos keveréket a krémbe. Pár percig főzd, majd levéve a tűzhelyről hagyd kicsit hűlni.
A croissant-szeletek tetejére és a résekbe szórj mazsolát, majd a szűrőn át leszűrt krémet öntsd rá. Kicsit nyomkodd meg, hogy felszívják a szeletek a krémet, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig süsd.
A végén szitálj porcukrot a tetejére, amit vagy a sütő grillfokozatán vagy kézi lángpisztollyal karamellizálj a tetejére. (De el is hagyhatod a rásütést.)
A kész felfújtat vaníliafagylalttal tálald.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre