Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokoládés cheesecake (sajttorta) áfonyaöntettel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 11 dkg keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A sajttortához:
  • 15 dkg fehércsoki
  • 10 dkg natúr (házi) krém sajt
  • 1,2 dkg porcukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • Az áfonyaöntethez:
  • 12,5 dkg áfonya
  • 3,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

  1. Egy tálcára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük a tortagyűrűt.
  2. A vajat megolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém.
  3. A fehércsokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A krémsajtot a porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a fehércsokit is. A tejszínt felverjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal belekeverjük a sajtkrémbe.
  4. A kekszes alapra kanalazzuk és elterítjük, tetejét egyenesre simítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
  5. Az öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul. Ez elég gyorsan bekövetkezik. Amikor puha, kivesszük a gyümölcsöt egy külön tálkába, és a szirupot még 3-4 percig tovább főzzük, míg sűrűbb lesz. Aztán visszatesszük az áfonyát, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha a sajtkrém megdermedt, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet.

Megjegyzés

Nagyon gusztusos, finom, lágy, könnyű, de a tejszín és a csoki miatt kissé tömény is egyben. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss