Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta

Hozzávalók

  • A hozzávalók:
  • 24 cm-es tortaforma,aminek az alja kivehető
  • 1 akkora alufólia,amibe becsomagolhatjuk a formát,hogy sűlés közben ne follyon bele a víz alulról.
  • A tészta:
  • 5 tojás
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 25 dkg mascarpóne krémsajt
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés

    1. A tojásokat fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, és félretesszük. A fehérjét robotgéppel a csipet sóval habbá verjük fel. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl kemény. 
    2. A vaníliát vágjuk fel, kaparjuk ki a magját, majd a sárgájához adjuk. A robotgéppel a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehércsokit közben gőz felett felolvasztjuk, és kicsit hűtjük. Ezután a sárgájához adagoljuk, és közben kevergetjük, majd a fele mascarpónét is adagoljuk bele, majd forgassok hozzá a tojáshabot is.
    3. Folyamatosan keverjük, míg a tojáshab, és a sajtkrém el nem fogy.
    4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük a masszát, és egy tepsibe helyezzük ha már fóliával körbecsomagoltuk. Forró vízzel félig feltöltjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük a tortát 20 perc alatt.Tűpróbát is végezhetünk.
    5. Arra figyeljünk, hogy ne sűljön túl a sütemény. Ha kész, kivesszük a vízfürdőből, és hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a fóliát, és ha teljesen kihült, vegyük ki a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin