1 akkora alufólia,amibe becsomagolhatjuk a formát,hogy sűlés közben ne follyon bele a víz alulról.
A tészta:
5 tojás
20 dkg fehércsokoládé
25 dkg mascarpóne krém sajt
csipet só
2 ek cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés
A tojásokat fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, és félretesszük. A fehérjét robotgéppel a csipet sóval habbá verjük fel. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl kemény.
A vaníliát vágjuk fel, kaparjuk ki a magját, majd a sárgájához adjuk. A robotgéppel a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehércsokit közben gőz felett felolvasztjuk, és kicsit hűtjük. Ezután a sárgájához adagoljuk, és közben kevergetjük, majd a fele mascarpónét is adagoljuk bele, majd forgassok hozzá a tojáshabot is.
Folyamatosan keverjük, míg a tojáshab, és a sajtkrém el nem fogy.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük a masszát, és egy tepsibe helyezzük ha már fóliával körbecsomagoltuk. Forró vízzel félig feltöltjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük a tortát 20 perc alatt.Tűpróbát is végezhetünk.
Arra figyeljünk, hogy ne sűljön túl a sütemény. Ha kész, kivesszük a vízfürdőből, és hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a fóliát, és ha teljesen kihült, vegyük ki a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.