Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis Raffaello torta

75 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 9 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 3,5 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 25 dkg fehércsoki
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg fehércsoki
  • 7 db Raffaello
  • kókuszreszelék
  • egész mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában. Mikor kihűlt, 3 lapba vágjuk.

A krémhez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük, de ne legyen nagyon kemény. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokit, amit alaposan elkeverünk benne.

A krém 3/4 részével megtöltjük a tortalapokat, a maradékkal az oldalát és a tetejét vonjuk be. A oldalát kókuszreszelékkel, a tetejét pedig reszelt fehércsokival, Raffaelloval és mandulával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek