Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis-mascarponés torta eperrel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vanillincukor
  • 1 csipet kardamom mag
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg natúr pisztácia
  • 30 dkg friss szép eper
  • citromfű

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet és a keményre vert tojáshabot fakanállal belekeverjük úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamommagot is hozzákeverjük. Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettő lapba vágjuk.

A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat is hozzáadunk, és a cukorral együtt sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel.

Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a krémmel. Eperrel díszítjük, pisztáciával megszórjuk.

Megjegyzés

Nagyon kellemes ízkombináció. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss