Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehércsokis-málnás sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 15 dkg vajas keksz
  • 7,5 dkg vaj + a formához
  • A krémréteghez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • A díszítéshez:
  • 40 dkg málna

Elkészítés

    1. A kekszet egy mélyhűtő tasakba tesszük és sodrófával morzsásra törjük. A vajat megolvasszuk, hozzáöntjük a kekszmorzsához, majd a keveréket kivajazott 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
    2. A krémréteghez a mascarponét a tejszínnel és az aromával egy robotgép segítségével habosra keverjük. A csokit felkockázzuk, megolvasszuk, és hagyjuk kissé kihűlni, majd laza mozdulatokkal a mascarponés alaphoz forgatjuk. Fontos, hogy ne keverjük túl. A kekszalapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
    3. A málnát átválogatjuk, leöblítjük, és a harmadát botmixerrel pürésítjük. A krémsajtrétegre csorgatjuk, majd a megmaradt málnaszemeket a tortán elrendezzük. A tortát 6 órán át hűtjük. Később a tortakarimát óvatosan eltávolítjuk, majd felszeleteljük a tortát.

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

    TOP 10 CHEESECAKE, AVAGY A LEGJOBB SAJTTORTA RECEPTEK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin