Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis-limoncellós sütemény

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 csepp mandularoma
  • 2 db citrom facsart leve (vagy 1 dl citromlé)
  • 1 dl limoncello
  • 2 db tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 5 dkg fehércsoki
  • 6 dkg keményítő
  • 2 dl víz

Elkészítés

  1. A tojásokat 2 dkg kimért porcukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük. A mandulalisztet átszitáljuk, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habhoz. Sütőpapíron előkészítünk 4 db cukrászgyűrűt, és óvatosan beletöltjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig vagy tűpróbáig sütjük.
  2. A citrom facsart levét a vízzel és a limoncelloval összekeverjük. Egy kis mennyiséget külön tálkába tesszük és elkeverjük benne a keményítőt. A maradékhoz hozzáadunk 10 dkg cukrot, és az elkevert keményítős keveréket, és állandó keverés mellett sűrűre főzzünk.
  3. Gőzfürdőn fehércsokit olvasztunk, és ráöntjük az elkészült mandulalisztes piskótára. Ha kihűlt a citromos krém, azt is ráöntjük a csokoládéra. A süteményeket hűtőbe tesszük 1-1,5 órára.
  4. A sütiket óvatosan körbevágjuk, és kiemeljük a formákból. A mascarponét a tejszínnel összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék 2 dkg porcukrot, és robotgéppel felverjük. Végül habzsákba töltjük és a sütemény tetejét díszítjük vele.

fehércsokis receptek >>>

mindent a limoncelloról >>>

isteni pohárkrémek, pillantok alatt >>>

 

Megjegyzés

Nyári hőségben nincs is jobb egy habos, krémes citromos sütinél. Ez a sütemény remekül illik a nyáresti grillpartikhoz, hiszen az alkoholtartalma miatt igazán felnőttes üde olaszos édesség. Mivel nincs benne liszt, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják. - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek

Friss