Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehércsokis kókuszgolyó

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 7 dkg nádcukor
  • 1 tk borkő sütőpor (bioboltból, dm-ből)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 12 dkg tönkölyliszt
  • 4 dkg kókuszreszelék + a bevonáshoz
  • 20 dkg vaníliás joghurt
  • 15 dkg friss sajt (pl. ricotta, mascarpone)
  • 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 x 20 cm-es tepsit vagy formát kibélelünk sütőpapírral.
    2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Beleforgatjuk a sütőporral, a vaníliás cukorral, valamint a kókuszreszelékkel elvegyített lisztet, és belekeverjük a joghurtot. A formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig.
    3. A sütőből kivett piskótát teljesen kihűtjük, majd összemorzsoljuk és egy tálban összegyúrjuk a friss sajttal. A képlékeny masszából lecsípett darabokból golyókat gömbölyítünk.
    4. A felaprított fehér csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A golyókat a kissé lehűlt olvasztott csokoládéba mártjuk, majd kókuszreszelékbe hempergetjük, és rácsra téve száradni hagyjuk. 

    ELRONTHATATLAN DESSZERTEK SÜTÉS NÉLKÜL: 17 SZUPER KÓKUSZGOLYÓ >>> 

    13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Gmundner Keramik Manufaktur / TrendXpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin