Fehércsokis- gyümölcsös minipiték

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 80 ml hideg víz
  • A fehércsokis krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • A gyümölcsszószhoz:
  • 30 dkg vegyes gyümölcs ( lehet fagyasztott is)
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • égetett cukor

Elkészítés

    1. A pitetésztához a lisztet a sóval és a cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és összemorzsoljuk, majd vízzel együtt simára gyúrjuk,majd fóliába csomagolva, kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.(Ha nincs időnk 2 órát pihentetni elég fél óra pihenő is.)
    2. Kinyújtjuk kb. 2 miliméter vékonyra, és beleszaggatjuk a mini piteformáInkba. (10 cm átmérőjű formákból kb 6-7 db fog kijönni.) Ügyeljünk rá, hogy egy picit túllógjon a forma szélén, mert sütés közben előfordulhat, hogy összemegy a tészta, és akkor nem lesz szép formája. A legjobb ha nehezéket használunk.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ez az idő sütőtől függően eltérő lehet, ha aranybarna, akkor jó) Ha szép aranybarnára sültek a kis kosárkáink, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
    4. A fehércsokis kémhez a tejből, cukorból pudingot főzünk, majd amíg forró, beleaprítjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad benne, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a kihűlt krémmel.
    5. A szószhoz feltesszük főni a gyümölcsöket a cukorral. Amikor már forr, és elolvadt a cukor, belekeverjük a zselatint, majd ezt is lehűtjük.
    6. A pitéinket megtöltjük a fehércsokis krémmel, kanalazunk rá a gyümölcsös szószunkból, és égetett cukorral díszítjük.

Megjegyzés

Ezúttal egy részben saját recepttel kedveskedek. A pite tésztája egy fantasztikus francia omlós tészta,ami pedig benne van az maga a mennyország. :) Jó sütést kívánok!

Kovács Noémi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin