Fehércsokiba mártott kókuszgolyó

Hozzávalók

  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kókuszkrém (bolti)
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • pár csepp kókusz vagy vanília aroma (esetleg 1-2 tk kókuszlikőr)
  • A bevonáshoz:
  • 20-25 dkg fehércsoki
  • pirított kókuszchips vagy kókuszreszelék

Elkészítés

    1. Egy tálba beleöntjük a kókuszreszeléket, majd rászitáljuk az előtte a vaníliás cukorral elkevert porcukrot.
    2. Felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük a vajat, és hozzáadjuk a kókuszkrémet. Összegyúrjuk, hozzáadjuk a cukros, kókuszreszelékes keveréket és a pár csapp kókusz vagy vanília aromát (esetleg kókuszlikőrt).
    3. Masszává gyúrjuk és diónyi golyókat formálunk belőlük. A fehércsokit lereszeljük, összekeverjük a kókuszchipsszel vagy a kókuszreszelákkel, majd a golyókat beleforgatjuk.
    4. Egy tálra téve a hűtőben legalább 1 órát dermesztjük.

     

Megjegyzés

Még finomabb, ha aprított mogyorós fehércsokival vonjuk be. Variálhatjuk a színét és az ízét, pl. ha a kókuszreszeléket összekeverjük mentasziruppal vagy étcsokiba mártjuk a golyó egyik felét.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin