Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A hagymákat és a petrezselymet aprítom, a cukkinit karikára vágom. A krumplit megpucolom, kockázom, a sajtot lereszelem.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.

10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt

Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Megjegyzés

Csodás a két zöldség együtt, sajttal megbolondítva. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek