Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros zöldségleves sült sonkával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szelet sonka
  • olívaolaj
  • 10 síp zöldspárga
  • 2 újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 2 rózsa karfiol
  • 5 levél medvehagyma
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • zöldborsó
  • zöldbab
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • sajt
  • fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.

    Egy lábasban olívaolajon a szeletelt sonkát megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, a gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát.

    Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, a petrezselyem- és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell, utánfűszerezek.

    Tálaláskor mélytányérba szedek a levesből, szórok rá sült sonkát és reszelt sajtot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin